هزینه های (جاری) بالای نظام اداری در وضعیت کنونی از یک طرف و افزايش نيازها و انتظارات مردم و شهروندان از مسئولين و مديران از طرف ديگرلزوم توجه به استفاده مناسب از آنها و همچنين كاهش هزينه هاي مربوط و استفاده بهينه از منابع در اختيار را ضروري مي نمايد. در سازمانها بويژه سازمان هاي دولتي و خدماتي عدم استفاده كارا از منابع و امكانات در اختيار، از يك طرف منجر به اتلاف منابع و امكانات و بروز هزينه هاي اضافي و در نهايت افزايش قيمت تمام شده خدمات شده و از سوي ديگر موجب نارضايتي گيرندگان خدمات مي گردد.
معرفي مدلي برای کاهش استراتژیک هزینه ها
علاءالدين رفيع زاده
هزینه های (جاری) بالای نظام اداریدر وضعیت کنونی از یک طرف و افزايش نيازها و انتظارات مردم و شهروندان ازمسئولين و مديران از طرف ديگرلزوم توجه به استفاده مناسب از آنها و همچنين كاهشهزينه هاي مربوط و استفاده بهينه از منابع در اختيار را ضروري مي نمايد. درسازمانها بويژه سازمان هاي دولتي و خدماتي عدم استفاده كارا از منابع و امكانات دراختيارت دراختيار، از يك طرف منجر به اتلاف منابع و امكانات و بروز هزينه هاي اضافي و درنهايت افزايش قيمت تمام شده خدمات شده و از سوي ديگر موجب نارضايتي گيرندگان خدماتمي گردد.
در اين ارتباط دو رويكرد مي توانمتصور شد اول رويكردي كه نگاهي گذرا به موضوع كاهش هزينه ها و تغيير الگوي مصرفدارد و رويكرد دوم نگاهي نظام مند و سازمان يافته كه پايداري و ماندگاري لازم رانيز داشته باشد، دارد. بديهي است با توجه به ماهيت موضوع و اقتضائات جوامع رويكرددوم تضمين كننده اصلاح الگوي مصرف پايدار است. به عبارت ديگراصلاح الگوي مصرفعلاوه بر اين كه در كليه امور، بخش ها، سطوح و فعاليت ها بايد صورت پذيرد بلكهتداوم و استمرار آن نيز اهميتي به اندازهابعاد و زواياي آن دارد، بنابراين استفاده از مدل مناسب مقدمه اي است براي اصلاحالگوي مصرف پايدار و مدیریت صحیح هزینه های جاری.
مباني علمي و چارچوب هاي مختلفي با رويكردهايمتفاوت از طرف صاحب نظران ارائه شده است. مدل كاهش استراتژيك هزينه ها و بهبودعملكرد([1]SCR&PI) يكي از مدلهايي است كه در اين زمينه مطرحشده است. تجربه حقیر در ارتباط با مطالعه مدل های تعالی و بهبود عملکرد و شرایطموجود در نظام اداری و مدیریت در کنار مسائل اقتصاد ما را بر آن داشت تا این مدلرا برای علاقه مندان معرفی نماییم.
براي مطالعه مقاله اينجا كليك نماييد