|
در طی سه دهه گذشته برنامههای متعددی با هدف ایجاد تحول در نظام اداری تدوین و اجرا شده است. سؤالات اصلی که در این بین مطرح میشود این است: چرا با وجود برنامههای مدون و تقربباً مناسب در حوزه اصلاح نظام اداری و برنامههای تحول، دگرگونی قابل توجهی در حوزههای مختلف اداری اتفاق نیفتاده است؟ چرا مردم همچنان از نظام اداری و نحوه ارائه خدمات رضایت قابل قبولی ندارند؟ چرا اغلب بودجه کشور صرف هزینههای جاری، که همان نظام اداری است، میشود؟ از نظر مؤلف پاسخ به این سؤالات، الزاماً از طریق تحلیل نظری امکانپذیر نیست. نکات مطرحشده در این کتاب بهنوعی تجربه زیسته مؤلف تلقی میشود و رویکرد موجود هم رویکرد کاربردی و عملیاتی است، تا صرفاً نظری. لذا علاوه بر اینکه شایسته است مورد استفاده مدیران ارشد و سایر مدیران و کارکنان نظام اداری قرار گیرد، منبع مناسبی برای بحث در مقاطع تکمیلی رشته مدیریت بهخصوص مدیریت دولتی توسط اساتید و دانشجویان است.
این کتاب تلاشی است برای درک چالشهای جهانی شدن و حکمرانی در حوزههای: مدیریت منابع انسانی، رهبری، اخلاق حرفهای و مسئولیتپذیری، پایداری، و حکمرانی الکترونیکی در بخش عمومی/دولتی.
در این کتاب مباحثی در خصوص علم، منشأ علم، شناخت و روش های علمی را مطالعه می کنید. با رویکردی کاربردی روش ها، مراحل تحقیق و پایان نامه نویسی را می آموزید. در پایان مبحث با پاسخ به سؤالات چهارگزینه ای آموخته های خود را محک می زنید.
در این کتاب سیستمهای ارزیابی عملکرد، نحوه تدوین شاخصهای عملکرد و تعیین ضریب اهمیت شاخص ها با استفاده از مدل AHP، مدلهای ارزیابی عملکرد، مراحل و نحوه استقرار مدیریت عملکرد را مطالعه می کنید. ضمناً مطالعه تطبیقی مدیریت عملکرد در برخی کشورها را ملاحظه خواهید کرد. همچنین نظریههای ارزیابی، ارزیابی عملکرد مدیران و کارکنان از مباحثی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است. به منظور استفاده هرچه بیشتر دستگاههای دولتی به طور اخص، مبانی قانونی ارزیابی مدیریت عملکرد و چگونگی اجرای آن در نظام اداری و اجرایی کشور تبیین گردیده است.
نقشی که مدیریت عملکرد میتواند در پویاییشناسی سیستمها، توجه به نتایج ارزیابیهای سازمان در طول زمان و روندها، توجه به پیچیدگیهای موجود در تدوین شاخصهای ارزیابی عملکرد، توسعه پایدار سازمانی و در یک نگاه، استقرار سیستم پویا در حوزه سنجش و بهبود عملکرد سازمانها داشته باشد، مرکز توجه این کتاب است.
در این کتاب سعی شده است تا جایگاه و کاربرد برخی از مدل های کمّی در مدیریت عملکرد در قالب مثال های کاربردی نشان داده شود.
این کتاب، حاصل پژوهش و بررسی های جامع و کامل در زمینه سیاست های کلی نظام اداری، قوانین و مقررات عمومی، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون برنامه پنجم توسعه و سایر قوانین و همچنین انجام مطالعات تطبیقی در کشورهای مختلف می باشد. در واقع مولفین کتاب تجارب اجرایی و علمی بیش از دو دهه خود را در به تحریر در آوردن کتاب به کارگرفته و آن را به جامعه علمی و اجرایی کشور تقدیم می دارد.